STORM trilogie – deel 1: de Banneling

Hoewel hij nog geen zestien was, had Storm zijn toekomstbeeld glashelder voor ogen: koksleering aan de veste van Kasteel Rhoden. Hij zou in de voetsporen treden van zijn vader, meesterkok aan het hof.

Een zekere toekomst, tot hij ongecontroleerd magie gebruikt en drie huurmoordenaars met een magische uitspatting om het leven brengt. Hij redt daarbij de zoon van Hertog Rorick, waardoor hij behalve de rang tot Jonker verheven wordt, hij ook wordt verbannen uit Rhoden.

Want alles wat enigszins met magie te maken heeft is duivels, verboden én wordt opgejaagd door de broeders van de Rode Orde.

De koksleerling wordt begeleid verbannen naar de koningsstad Andor waar hij in het geheim lessen krijgt om zijn magie te beheersen. Wanneer dit vreselijk mislukt en hij in de dodencel belandt vindt hij een vriend in Raven de Raaf; dief uit Nieuwpoort en beter bekend als Ravi.; respecteert lid van het gilde van moordenaars de Buldog. Het ‘zwaard ter huur’ heeft ook zo zijn redenen om een plek in de dodencel te verdienen. -Iets met een artefact en een dode dame, Moppie genoemd.-

Aan de andere kant van het continent spoelt Yaela aan. Een jonge vrouw, magisch Baken en gebonden aan het piratenschip De Troost. Zij wordt opgevist door de Rode Orde, die haar (vermomd als jongen) de krijgskunsten van de Rode Orde meester maken.

Kan Storm de dodencel ontsnappen en zijn uitspattingen van magie leren beheersen? Vindt Ravi antwoord op de betekenis van het gestolen artefact? Hoe overleeft een magische vrouw, met de kracht samen te smelten met de gedachten van ieder dier uit het dierenrijk, bij de enige Orde die zich wijdt aan het uitroeien van magie?

Lees STORM: deel één De Banneling en maak kennis met Ravi, Yaela en Storm en de start van hun epos naar verborgen continenten waar magie geen taboe is, maar een duister leven leeft.  Daar zien zij kwaad dat hun thuiswereld nooit had zien aankomen.

Binnenkort verkrijgbaar bij Batavia Publishers

Spreken is zilver, schrijven is goud.

Jeroen C. Rottier